user_mobilelogo

 

Computertypen voor kinderen

SBSL biedt al vele jaren typevaardigheidstrainingen aan voor kinderen (10 vingersysteem blindtypen op de computer). Onze trainingen bieden we aan op onze eigen locatie in kleine groepjes van vijf à zes kinderen. Daarnaast geven wij ook typevaardigheidstrainingen op basisscholen.

In tegenstelling tot de vele computerprogrammaatjes die beschikbaar zijn, gebruiken wij nog steeds de “ouderwetse“ methode. Dit omdat het doorgaans leidt tot uitstekende resultaten. Na de cursus zijn uw kinderen in staat "blind" het toetsenbord te bedienen, waardoor zij vele malen sneller kunnen typen; een vaardigheid waar ze de rest van hun studie en carrière veel profijt van zullen hebben. De gehele cursus typevaardigheid voor kinderen beslaat ongeveer 24 weken, waarbij iedere twee weken een les gepland wordt. Het is belangrijk dat uw kind ongeveer een half uurtje per dag oefent. We vragen de kinderen om het huiswerk naar ons te verzenden per e-mail. Voor het begin van iedere nieuwe les zullen wij het huiswerk controleren, zodat we op eventuele problemen kunnen inspelen. Verder wordt ook aandacht besteed aan een goede houding tijdens het werken achter de computer. 

Een ideale leeftijd om te starten met deze cursus is vanaf 11 jaar. Op deze wijze zijn de kinderen reeds vaardig in het gebruik van het toetsenbord als ze naar de middelbare school gaan. Naast de toetsenbordvaardigheid behandelen we ook de opmaak van een formele brief, een rapport en het werken met kolommen. 

Ook voor kinderen met dyslexie is deze training aan te bevelen. Vaak horen we van ouders dat kinderen met (ernstige) dyslexie een aanzienlijk voordeel hebben na afloop van deze training. Mocht uw kind dyslexie hebben, dan houden we hier uiteraard ook rekening mee in het aantal aanslagen dat nodig is voor het examen.

Aan het eind van de training volgt het proefexamen en het examen. Na het behalen van dit examen, reiken wij een certificaat uit.