user_mobilelogo

 

Algemene informatie

Deze module volgt op de basismodule boekhouden. Tijdens deze module wordt u klaargestoomd voor het welbekende diploma Basiskennis Boekhouden (BKB).

Er wordt in deze module nader ingegaan op verschillende specifieke boekingen (zoals boekingen van kortingen, kasverschillen, oninbare vorderingen, voorinkopen etc. ). Ook het onderdeel permanentie wordt besproken. Naast deze praktische boekingen passeren diverse onderwerpen de revue zoals handels- en wetskennis, ondernemingsvormen, bedrijfsfinanciering etc. die behoren tot de eindtermen bij het certificaat BKB. Natuurlijk zal er ook getraind worden voor het examen BKB, zodat u goed voorbereid op examen kunt gaan.

 

Niveau?

Het niveau van deze opleiding is MBO3/4

 

Hoeveel lessen?

Als de basismodule boekhouden reeds is gevolgd zijn minimaal 6 extra lessen noodzakelijk om goed voorbereid te zijn voor dit examen. U kunt natuurlijk ook in een keer deze module doorlopen, u moet dan ongeveer op 15 lessen rekenen. Natuurlijk hangt dit sterk af van de voorkennis en ervaring. 

 

Waar examen doen?

U kunt het BKB examen afleggen bij verschillende instanties waaronder de Associatie voor Examinering. Wij zullen u adviseren over de mogelijkheden. Na het behalen van de modules Basiskennis Boekhouden en Basiskennis Calculatie bij de Asoociatie voor Examinering ontvangt u het diploma Financieel Assistent (Financial Assistant)