user_mobilelogo

Algemene informatie

 

Voor zorgverleners is rekenvaardigheid een belangrijk, maar soms ook moeilijk onderdeel. Het is geen onderdeeltje dat je in een avondje kunt bijspijkeren… Daarom gaan we in deze intensieve cursus samen aan de slag om te oefenen met de meest relevante onderwerpen uit het toegepast rekenen in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan het werken met procenten en promille, werken met eenheden, oplossingen en verdunningen, druppelsnelheden, voedingspompen, gasdruk en zuurstof, BMI berekenen etc. Ook worden er tips gegeven die u in de praktijk kunt gebruiken. Dit zal er zeker voor zorgen dat u zich zekerder voelt bij het uitvoeren van berekeningen.

Volgt u een opleiding tot verpleegkundige of verzorgende en ervaart u problemen met dit onderdeel, dan kunnen we ook een extra bijscholing op dit onderwerp verzorgen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Hoeveel lessen?

Het aantal lessen is afhankelijk van de voorkennis van de cursist. Gemiddeld zijn 10 lessen van 1.5 uur noodzakelijk. Hierbij is een proefexamen en examen inbegrepen.