user_mobilelogo

Algemene informatie

 

“I.v.m. cholelithiasis is een cholecystectomie verricht bij deze patiënt volgens de minimaal invasieve methodiek..” “Deze respiratoir insufficiënte patiënt zal worden opgenomen op de afdeling longgeneeskunde” “Is naast de temp ook de tensie verhoogd bij deze patiënt?” Het medisch jargon lijkt soms onmogelijk te vatten… En zelfstudie van medische termen is niet makkelijk.

In deze training gaan we daarom focussen op het begrijpen van de medische termen. Dit doen we door de termen op te delen in kleinere onderdeeltjes(woorddelen). Deze onderdelen voegen we daarna samen tot de “complexere” medische termen. Hierdoor bent u in staat om in deze training ongeveer 800 termen te leren.

Natuurlijk zal ook worden geoefend met het schrijven en met de uitspraak. Daarnaast zal er gefocust worden op de werking van het lichaam, ziekten, behandelingen etc.

 

Deze cursus is een handige en nuttige aanvulling voor iedereen die reeds in de zorg werkt en frequent te maken krijgt met medische termen. Ook als u van plan bent om in een zorg gerelateerde baan aan de slag te gaan, is deze cursus nuttig. Ook geven onze cursisten na afloop van deze cursus aan dat ze bij medische problemen effectiever kunnen zoeken op het internet en zorgverleners beter begrijpen. Hierdoor kan het ook een interessante cursus zijn wanneer u in uw privé-omstandigheden veel in contact komt met zorg.

 

Hoeveel lessen? 

Gemiddeld 13 lessen van 1,5-2 uur.
Hierbij is een proefexamen en examen inbegrepen.