user_mobilelogo

 

Algemene informatie

 

Het focussen op  Nederlands, is dat nog wel van deze tijd? Dat is een vraag die ons vaak gesteld wordt.. Mensen begrijpen toch wat ik bedoel?? Waarom zijn die d-tjes en t-tjes dan zo van belang?

Wij constateren, dat veel bedrijven het belangrijk vinden dat hun werknemers de Nederlandse taal goed beheersen. Niets is daarnaast vervelender dan dat je door een van je collega’s “op de vingers wordt getikt” omdat er taalfouten in jouw verslag, brief of mails staan...

In deze module gaan we daarom de belangrijkste “valkuilen” van het gebruik van de Nederlandse taal behandelen. Praktische voorbeelden van onderwerpen die aan de orde komen zijn: Wanneer gebruik je nu die -d, of die -t? Hoe stel je een correcte zakelijke brief of e-mail op? Hoe kun je stijlfouten herkennen en corrigeren?

In deze module zal er veel geoefend worden met praktische voorbeelden. 

 

Hoeveel lessen?

Afhankelijk van de voorkennis ongeveer 10 lessen van 1,5 uur.
Hierbij is een proefexamen en instituutsexamen inbegrepen. Onze training sluit aan bij de eindtermen zoals deze gesteld worden door externe examenbureaus. Hierdoor kunt u ook een landelijk erkend certificaat behalen.