user_mobilelogo

Algemene informatie

Alvorens gestart kan worden met het bestuderen van ziekten, is het relevant om een goede basiskennis te hebben over het functioneren van “het gezonde lichaam”. Door het volgen van deze module zult u zeker een goede basiskennis ontwikkelen die u gaat helpen bij het bestuderen van de ziekteleer (pathologie).

In deze module wordt het lichaam van “klein tot groot” uitgerafeld… Allereerst zal er gestart worden met de verkenning van het functioneren van “cellen”, de kleine “fabriekjes” waaruit ons lichaam bestaat. Vanuit de cel gaan we verder naar weefsels, organen en orgaansystemen.

In het onderdeel anatomie gaan we bekijken waar de organen liggen in het lichaam en in het onderdeel fysiologie gaan we specifiek in op de werking van deze orgaan(systemen).

 

Vaak wordt deze module geïntegreerd gevolgd met onze module Pathologie. Eerst wordt er bestudeerd hoe het gezonde lichaam functioneert en de les erna hoe het zieke lichaam functioneert. Bijvoorbeeld eerst de anatomie en fysiologie van de lever en hieropvolgend de leverziekten.

 

Hoeveel lessen?

Gemiddeld 13 lessen van 1,5 uur.
Hierbij is een proefexamen en examen inbegrepen.